søndag 21. august 2016

GDT 2016 i TPC lag egne esker

Jeg har vært så heldig å bli valgt ut til å være gjeste DT hos The Paper crafting.
Dette er min tredje artikkel for magasinet. Her kommer det jeg har skrevet:

Mitt tredje prosjekt er å vise dere hvordan jeg lager esker. Jeg trenger noen nye esker til dies oppbevaringen min, og jeg har ikke funnet noen som passer akkurat til hylle jeg bruker, så da er det bare å lage de selv. Nå finner jeg fram chipboard, lim, kartong og mønsterark til å dekorere med.



Jeg starter med å ta mål av hylla så jeg vet hvor store de ferdige eskene skal være. Hylla mi er 20 ¾'' dyp så jeg velger å ha to esker i dybden og fire esker i bredden – totalt 8 esker. Eskene har følgende mål: 10 1/4 '' dype, 6 ½'' brede og 4'' høye. Bunnen på esken blir da 10 ¼''lang og 6 ½'' bred. Jeg starter med å skjære til alle chipboard bitene og sorterer de til hver eske.



Nå finner jeg fram brun kartong og skjærer flere ark i striper som er 1’’ tykke. Disse stripene scorere jeg på ½’’. Det er stripene med kartong jeg bruker for å sette eskene sammen.



Så legger jeg alle bitene slik de skal være på esken jeg lager.



Jeg bretter kartongstripene og limer de rundt alle kantene på bunnen av esken. Jeg limer de med bretten kant i kant med kanten på bunnen. Etter at jeg har gjort dette rundt hele bunnen, tar jeg lim på den andre halvdelen av stripen og limer den fast på kantene til esken. Jeg limer også striper langs kanten på de korte endene.



Nå bretter jeg opp kantene på esken og limer stripene på de korte sidene fast i de andre kantene.



Nå snur jeg esken og limer brettede striper over alle kantene. For å få en fin avslutning limer jeg også striper på toppen av esken.





Esken er nå ferdig og kan dekoreres med mønsterark. Det er bare å lage de 7 andre eskene på samme måte og sette de i hylla. Jeg lager også "skilleark" til eskene av chipboard rester. Disse blir også dekorert med mønsterark.



Jeg har fått eskene på plass i hylla og det ser sånn ut.




Har også laget en video som viser hvordan det ferdige albumet ser ut:


Jeg har brukt:
  • Linjal og skjærebrett.
  • Lim og ATG.
  • Chipboard fra Bazzill.
  • Brun kartong fra Bazzill.
  • Frayed Burlap Distress Ink fra Ranger.
  • Appel Cider ark (12''*12'' og 6''*6''), klistremerker og noteworthy fra BoBunny.



Takk for at du titter innom :)

1 kommentar:

Tusen takk for kommentarer. Ha en flott dag :)

Kort

Kortet i dag er et mini slimline kort og det er ikke laget til en spesiell anledning. Basen er kremfarget kartong. Panelene er stanset ut me...